Onlinebehandling og rådgivning

Læs om onlinebehandling og rådgivning her

Velkommen til siden om onlinebehandling og rådgivning.

Det er veldokumenteret, at onlinesamtaler og onlinerådgivning kan have samme behandlingsmæssige effekt som traditionelle samtaler, hvor man mødes i klinikken.

Mange mennesker har dog deres betænkeligheder, når de tænker på onlinesamtaler. Det er helt naturligt, da det muligvis er nyt og uprøvet for mange, at tale med en professionel samtalepartner over en skærm.

Henover coronakrisen er mange dog blevet tryggere ved at mødes med andre, privat som professionelt, via computeren. Behandling og rådgivning over computeren fungerer dybest set ikke anderledes end andre onlinemøder. 

Min erfaring er heldigvis også, at det går meget lettere, end man forestiller sig - vores bekymringer bliver ikke altid til noget.


Derudover giver onlinesamtaler generelt øget fleksibilitet og mulighed for psykologsamtaler, for dig der har udfordringer med at få tid til at besøge psykologen i ro og mag, måske fordi hverdagen er travl.

Onlinesamtaler kan måske også være et første skridt før fysiske samtaler i klinikken, da nogle måske vil opleve det som mere trygt til at begynde med.

Klik dig videre til onlinebooking her

Hvordan foregår en onlinesamtale?

1) Al onlinekommunikation mellem dig og mig vil naturligvis være tilstrækkeligt krypteret og sikret på et meget højt niveau, så du kan være helt tryg ved at vores samtaler bliver mellem dig og mig. Jeg bruger selvfølgelig et GDPR-godkendt system, og der er styr på alt hvad der vedrører tavshedspligt og datahåndtering i den forbindelse.

2) Når vi skal have en onlinesamtale, vil jeg gøre det så nemt for dig, som det er muligt:

Når du har booket en tid, så sender jeg dig en mail. I den mail er der et link og en lille beskrivelse af, hvordan du skal gøre. Det er ikke mere end et par klik og du skal ikke oprette dig i et eksternt system, som ikke har med min virksomhed at gøre. 

- Du vil sandsynligvis få den bedste oplevelse, hvis du bruger en computer, da skærmen typisk vil være større, end skærmene på mindre enheder.

- Hvis du bruger en Ipad, kan det være (afhængigt af model og browserversion), at du skal hente appen "Whereby" i Appstore. Den kan sagtens bruges, uden at du skal oprette dig og logge ind.

Jeg kan anbefale, at du anvender et headset. Det vil give dig en bedre lydoplevelse. Jeg sidder selv med et headset på, så jeg bedre kan lukke andre lyde ude og fokusere fuldt ud på dig.

Du kan i princippet bruge en hvilken som helst enhed, så længe den har et kamera og en mikrofon. Der er altså mulighed for, at du kan bruge både telefon, tablet/Ipad og computer.

- Afhængigt af styresystem, model og browserversion, kan det blive nødvendigt at download appen "Whereby". Den kan sagtens bruges, uden at du skal oprette dig og logge ind.

Hvis du ikke tidligere har været til samtaler hos mig, vil vi som det første lige bruge et minut på, at jeg opretter dig som klient. Den allerførste del af samtalen vil dermed være af administrativ karakter, og er måske en nem måde at "komme i gang på".

Du får den bedste oplevelse, hvis billede og lyd kører uden hakker. Hvis du ved, at din wi-fi forbindelse generelt har udfordringer med at afspille billede og lyd tilfredsstillende, kan du overveje, om du kan bruge internetdeling fra din mobiltelefon via dit mobilabonnement. Kontakt mig gerne, hvis du vil drøfte dette med mig.

Når vi får forbindelse til hinanden, vil jeg gøre mit for at det er nemt og bekvemt for dig at have onlinesamtale. Strukturen er ikke meget anderledes, end hvis vi skulle mødes fysisk i klinikken, og jeg kan guide samtalen på en struktureret måde og dermed skabe en tryg ramme for samtalen.

Du kan betale via Mobile Pay, inden vi får forbindelse til hinanden. Alternativt kan du gøre det som det allerførste, når vi har forbindelse til hinanden, for eksempel mens jeg opretter dig.

Nummeret du skal taste i Mobile Pay er: 24660

Hvis du vil drøfte, om onlinekonsultationer er noget for dig, så er du meget velkommen til at kontakte mig, så vi kan drøfte dine udfordringer og muligheder. 


Bedste hilsner 

Bo Hansen
Svendborgs Psykologpraksis