Stressbehandling

Jeg kan hjælpe dig med stressbehandling

Velkommen til siden om stress og stressbehandling.

Jeg arbejder som privatpraktiserende autoriseret psykolog i Svendborg på Fyn dagligt med stressbehandling, og kan hjælpe dig med at få mindsket stressreaktionerne og få et overblik over din livssituation.

Klik dig videre til onlinebooking her

Når vi er stressede, sover vi ofte dårligt, har hjertebanken, trykken for brystet, har sværere ved at træffe beslutninger, husker dårligere, bekymrer os, har kort lunte og er utålmodige, vrisser af vores nærmeste, er udmattede, oplever ikke glæde ved arbejdsopgaverne, drikker måske mere alkohol end vi plejer og har hovedpine, ondt i maven samt uro og sitren i kroppen. 

Det er ganske ubehageligt, men heldigvis er det muligt at få det bedre.  

Stressbehandling hos mig tager udgangspunkt i vores samtaler om dig og dit liv samt om dine arbejdsmæssige som private betingelser, krav, forhold og ressourcer. 

Gennem disse samtaler afdækker vi sammen hvilke omstændigheder i din tilværelse du reagerer på med stressreaktioner.

Samtidigt arbejder vi konkret med hvad der kan forandres, så du oplever at få det bedre - også på den lange bane.

Hvad er stress?

Stress kan siges at være en fysisk tilstand som respons/reaktion på omgivelserne og miljø samt forventninger og evner til at håndtere krav og udfordringer.

Den helt korte version er, at vi har været udsat for flere krav og belastninger, end vi har haft ressourcer til at håndtere dem med.

Hvis vi samtidigt ikke har haft mulighed for at hvile og restituere tilstrækkeligt, kan vores organisme komme i længerevarende forhøjet alarmberedskab.

Organismen reagerer, som om der konstant er fare på færde. Det påvirker os fysisk, følelsesmæssigt, psykisk, adfærdsmæssigt og relationelt. Det kan være enormt udmattende!


Samtidigt kan det være svært at bremse op, når organismen kører på højtryk og automatpilot, tankerne om at løse udfordringer og problemer kværner rundt og alle opgaver i dagligdagen synes akut livsvigtige. 

Når vi har har mistet overblikket, kan vi have svært ved at skelne mellem hvad der er vigtigt at få løst her og nu, og hvad der med fordel kan vente.

Hvis du kan genkende noget af ovenstående, og oplever at ubehag og udfordringer ikke forsvinder af sig selv, så vil du måske have gavn af stressbehandling. 

Stressbehandling

Stressbehandling kan ofte deles op i 2 moduler, med hver deres temaer og arbejdsområder: 

1) Den første fase, hvor målsætningen ofte er at komme ud af det forhøjede alarmberedskab, få skruet ned for stressreaktionerne, finde dig selv igen og genvinde et tåleligt funktionsniveau.

Det indebærer ofte nogle forandringer i tilværelsen, så du kan lade op frem for at blive drænet.

Metodisk kan jeg via somatic experiencing også hjælpe dig med at komme ud af mylderet oppe i hovedet, så du kan opleve at du mærker din krop falde til ro og blive mere rolig at være tilstede i.


2)  Den anden fase følger ofte naturligt efter den første. Den kan indebære at udvikle nye rutiner og strategier til at håndtere livets krav og udfordringer (udefrakommende som indefrakommende) og blive bevidst om dine grænser og kapaciteter, på en for dig mere hensigtsmæssig måde.

Målsætningen er hermed at kunne forebygge tilbagefald og få det bedre fremadrettet.  

Hvis du vil læse mere om mine måder at hjælpe og arbejde på, så se nærmere på siden om mig.

Hvis du har behov for at drøfte noget med mig, stille nogle spørgsmål eller få afklaret noget, så er du meget velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende. Kontaktinfo kan findes nederst på siden og på siden for kontakt.